Плъховете – странни и интересни животни?

Плъховете са изключително социални и привързващи се животни. Обичат компанията на другите плъхове, а домашните пък обичат и хората. За щастие – не буквално.

Невероятно, нали?

Плъховете са с тънки опашки, средно големи гризачи, които са с произход от Азия и Австралия, но сега се срещат навсякъде по света. “Истинските плъхове” са членове на рода Rattus, но други родове гризачи също са посочени като плъхове и споделят много от същите характеристики.

Плъховете се различават от мишките, като те са по-големи, с по-дълги, тънки тела и дълги крака.

Според (ITIS) съществуват повече от 60 вида плъхове. Те са обикновено около 12 см., или повече, съгласно Енциклопедия Британика.

Най-големите вид е вълнист плъх Bosavi, който е бил открит през 2009 г. в тропическите гори на Папуа Нова Гвинея. Той е с размерите на котка – 82 см. от носа до опашката и тежи около 3,3 кг. Един от най-малките плъховете е виетнамски плъх Осгуд. Той е с дължина от 12 до 17 см.

Ето и някои интересни факти за тях:

1. Плъховете се грижат за болните и раненити си другари в групата.
2. Ако не “общуват” с други плъхове те изпадат в депресия.
3. Плъховете имат отлична памет. След като са минали по някой маршрут те никога няма да го забравят.
4. Когато плъхът е щастлив той мели със зъбите си и дори се забелязват “вибриращи очи”.
5. Плъховете издават звуци подобни на щастлив смях, когато играят.
6. Въпреки че са изключително любопитни животни, плъховете предпочитат да бягат бързо при появила се евентуална заплаха за тях.
7. Плъховете са изключително чисти животни. Прекарват часове през деня да чистят себе си и други членове на групата.
8. Плъховете могат да изминат по-голямо разстояние от камилата без да се налага да пият вода.
9. Опашката на плъха служи за регулиране на температурата му, за баланс и комуникация.
10. Плъхът е първият от дванадесетте животни от китайския зодиак. За хората, родени в тази година се смята, че притежават харектеристики, който са свързани с плъховете, а именно: творчество, интелигентност, честност, амбиция и щедрост.

Унищожаване на мишки и унищожаване на плъхове сигурно е сред най-неприятните хигиенни дейности, които си представяте. И сигурно с удоволствие и облекчение бихте оставили на друг да се заеме с тази дейност дори на ваша територия.

Фирма “Гарант-пест контрол” ООД предлага професионално, сигурно и безопасно за хората и домашните любимци унищожаване на тези вредни гризачи. Унищожаването на мишки и плъхове може и да не е най-романтичната работа в света, но със сигурност е от висока важност за хората, тъй като е свързано с хигиената, чистотата и здравето им. А всичко това ни мотивира. Така че оставете унищожаването на мишки и унищожаването на плъхове на нас.

бул Сливница 213, вх.Б, ап.2
София
България
1202

e-mail: office@garantpest.com
tel: +359 2 831 9073
tel/fax: +359 2 831 4896
skype: i_grancharov

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg