Защо е толкова трудно да удариш муха? (Видео)

Домашната муха получава името си, защото най-често пребивава в дома ни или около него и е най-известният от близо 300 000 вида мухи. Може да бъде открита навсякъде по света. Видът и датира от преди 56 милиона години.

Възрастните мухи живеят между 15 и 25 дни. Могат да оцеляват навсякъде, където може да оцелее и човек. Мухата опитва храната си с краката си, които са 10 милиона пъти по-чувствителни към захарта, отколкото човешкия език.

Мухите нямат зъби или жило. Поглъщат храната като я попиват като гъба. Основно се хранят с течности, но могат и да превърнат твърди храни в течности чрез плюене или повръщане върху нея. За разлика от други насекоми, домашната муха има само един чифт ципести крила. Тази двойка крила се използват за балансиране по време на полет. Мухата може да движи крилата си 200 пъти в секунда.

Мухата има червени очи, като всяко от тях съдържа 4000 лещи, които дават възможност за визуализиране на различни образи по едно и също време. Въпреки огромния брой лещи, домашната муха не се слави с добро зрение.

Могат да се хранят с всяка влажна или разлагаща се материя, но основният им източник на храна са домашните отпадъци, защото миризмата им е силна и се намира лесно.

Мухата се размножава на различни места – кофи за боклук, сметища, както и в домашни условия.

Проблемът е, че обитавайки нехигиенични места, мухите са носители на множество патогенни бактерии – гангрена, туберкулоза, дизентерия, антракс, чума и различни видове отравяния са само някои от болестите, предавани от тях.

А защо е толкова трудно да удариш муха? За повече нагледна информация изгледайте видеото:

За да държите домашните мухи далеч от вашия дом:

1. Поддържайте чистота.
2. Изхвърляйте боклука си редовно.
3. Дръжте кофата за боклук затворена плътно.
4. Почиствайте домашните отпадъци веднага.
5. Използвайте мрежи за прозорците си.

Ако желаете да се справим професионално с насекомите във вашия дом се свържете с нас ТУК.

Използваме професионални инсектицидни препарати, които гарантират качеството на нашата услуга. Вижте повече информация ТУК.

e-mail: office@garantpest.com
tel: +359 2 831 9073
tel/fax: +359 2 831 4896
skype: i_grancharov

Каним ви да посетите и нашия магазин в гр. София, бул. Сливница 213, вх.Б, където ще намерите широка гама препарати за справяне с битови нашественици, както и да получите професионален съвет от наш консултант.

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg