Човешка коса против плъхове?

Плъховете са тези противни същества, които нахлуват в дома ви и превръщат всичко в боклук.

За да оцелеят на плъховете им трябва подслон, вода и достатъчно храна. Ако вашият дом предлага тези удобства, ще ви бъде особено трудно да ги накарате да си отидат.

В допълнение, плъховете пренасят повече от 20 опасни зарази. Дори и да поддържате жилището си чисто, тези космати натрапници все ще намерят причина да се заселят у вас.

Те се насочват към любимите си места – тавани, мазета, тръбопроводи, кухненски шкафове, както и подслон в близост до дървен материал, храсти, дървета.

Ето и някои техники, които можете да приложите сами, преди да се консултирате с нас:

1. Топчета нафталин – Нафталинът отблъсква плъховете. Поставете топчета с нафталин на тавана. Избягвайте да поставяте нафталин вътре в къщата, защото миризмата му е вредна за хората. Не го пипайте с голи ръце.
2. Амоняк – Смесете две супени лъжици препарат за пране, четвърт чаша вода и 2 чаши амоняк. Плъховете изобщо не се радват на тази миризма.
3. Ментово масло – Острата миризма на ментовото масло прогонва плъховете или поне ще ги държи на разстояние. Това, което трябва да направите е да натопите мапучни топчета в ментовото масло и да ги поставите в зоните, където сте забелязали плъхове.
4. Пипер – Острата миризма на пипер гони плъховете. Поръсете по ъглите на жилището си.
5. Дафинов лист – Плъховете похапват и дафинов лист, но изобщо нямат представа, че всъщност той ги убива. Поставете дафинов лист в жилището си, там, където сте забелязали коварните плъхове.
6. Лук – Плъховете не могат да понасят лук. Не само, че не го понасят, ами направо го мразят. Нарежете лука и го поставете до дупките на плъховете или там, където сте ги забелязали последно.
7. Капан за плъхове – Купете си капан за плъхове. Използвайте като стръв фъстъчено масло или сирене – те обожават тези две храни. Можете да добавите и борна кисилина във фъстъченото масло, за да бъде по-ефективен методът. Борната киселина се среща и под наименованията хидроген борат, ортоборна киселина. Не забравяте да носите гумени ръкавици, докато поставяте храната в капана.
8. Човешка коса – Колкото и невероятно да ви звучи, плъховете не могат да понасят да виждат човешка коса. Поставете на местата, които обитават. Ако я изядат, ще умрат.
9. Кравешка тор – Това е доста миризлив вариант, но е и един от най-добрите начини за борба с плъхове. Набавете си кравешка тор и я поставете в мазето, на тавана или я разпръснете из градината. Това ще ги отблъсне.
10. Остри звуци – Плъховете изобщо не се радват на остри звуци. Те не само изпитват болка, но и започват да им кървят ушите.
11. Бебешка пудра – Крайно неефективен метод, но пък си струва да опитате. Пудрата опиянява гризачите.

Ето и няколко съвета по отношение на чистотата в жилището ви:

1. Винаги поддържайте чистота в дома си. Не забравяте и таванските помещения.
2. Запечатайте всички дупки на плъхове, които забележите със силикон.
3. Дръжте кофите си за боклук чисти и винаги да са покрити с капак.
4. Да си вземете котка никога не е лоша идея.
5. Премахнете мазнините от скарата, барбекюто.
6. Ако усетите присъствието на тези гризачи, почистете къщата си основно, като третирате пода с разтвор от белина и вода.
7. Почистете водата от чинийките на цветята си или други места, където би могло да има застояла вода.
8. Подрежете високите храсти и изчистете бурените от градината си.
9. Не оставяйте отворена храна на открито.
10. Не оставяйте разпиляна храна в дома си.

Всичко изброено по-горе са “бабини методи”.

Не забравяте, че основната задача на Гарант Пест Контрол е да ви отървем професионално от всякакви гадини, които биха могли да се настанят във вашия дом. Заразите, които пренасят, създават опасност за вас и вашето семейство. Оставете ни да се погрижим те никога да не ви безпокоят.

Професионалните продукти, с които работим, са официално одобрени и тествани.

Ако имате необходимост от професионална помощ, не се колебайте да се свържете с нас. Ще получите професионално обслужване, коректност и гаранция.

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg