Хлебарките – има решение на този проблем

Как да се отървем от хлебарките?

Веднъж нанесла се у дома, хлебарката става много трудна за изгонване. Те лазят по храната, унищожават тапетите ви, книгите, електрониката, дори някои от тях нападат и хора. Накарайте хлебарките да изчезнат завинаги от дома ви, като използвате инсектицид или капан, зависи кое ще проработи при вас.
Ето и някои съвети за домашна употреба:

1. Хлебарката трябва да има източник на вода – Хлебарките могат да издържат месец без храна, но могат да живеят максимум седмица без вода. Това, разбира се, зависи от техния размер и температура. Намерете всички тръби, които текат и ги поправете. Веднъж техните водоизточници да бъдат елиминирани, хлабарката започва да налита на отровните гелове, които сте поставили.

2. Изчистете къщата си основно – Чистата къща държи хлебарките далеч и първото място, от което трябва да започнете е кухнята. Почистете хубаво плочките, подовете, зад хладилника, печката, където е топло и хлебарката обича да бъде там.

3. Дръжте храната хубаво опакована и не оставяйте храна отворена за по-дълъг период от време. Не оставяйте мръсни чинии за през нощта, не оставяте плодове из кухнята. Всичко това привлича хлабарките и те спокойно се нанасят в дома ви, без дори да ви попитат.

4. Хубаво почистете плочките – обърнете особено внимание на фугите, където се събират трохи и други дребни остатъци от храна. Не мокрете стените, хлебарките обичат водата и само и това чакат.

5. Изхвърляйте боклука редовно– застоял боклук е като магнит за хлебаката. Ако до днес сте изхвърляли боклука на три дни, започнете да правите това на два. Сами ще забележите ефекта. А и хлебарката не обича чиста къща без застояли храни.

Ако се сигурни, че сте направили всичко това, а хлебарките все още не са си отишли – свържете се с нас и ние ще ги изгоним, защото сме професионалисти в това, което правим!

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg